Vēstniece Solvita Āboltiņa aicina stiprināt Romā akreditēto Eiropas un Āfrikas valstu vēstnieču – sieviešu tīklu

18.10.2022. 18:19

2022. gada 18. oktobrī Romā notika vēstnieces Solvitas Āboltiņas organizēta neformāla viedokļu apmaiņa par sieviešu lomu diplomātijā un politikā ar uzsvaru uz sieviešu tiesību un iespēju veicināšanu.

S.Āboltiņa, uzrunājot klātesošās vēstnieces, aicināja stiprināt Romā akreditēto Eiropas un Āfrikas valstu vēstnieču – sieviešu tīklu ar mērķi veicināt viedokļu apmaiņu par globāliem un vienlaikus – kopīgiem - izaicinājumiem. Tas iekļauj nepieciešamību diskutēt par sieviešu līdztiesības un iesaistes jautājumiem, kā arī daudz plašākā kontekstā - multilaterālās sistēmas nozīmīgumu esošajos ģeopolitiskajos apstākļos.

Tajā pašā laikā klātesošās Āfrikas un Eiropas valstu vēstnieces īpaši diskusijā pievērsa uzmanību sieviešu lomai diplomātijā un iesaistes nozīmīgumam politikas procesos – tostarp, vēlēšanās, kur valstīm ir dažādas pieejas sieviešu pārstāvības veicināšanā.

Klātesošās vēstnieces bija vienisprātis par atvērtu un neformālu viedokļu apmaiņas nozīmīgumu un vienojās par turpmāku regulāru tikšanos organizēšanu.

Pasākums ir daļa no publiskās diplomātijas programmas Latvijas kandidatūras Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomē lobija kampaņas atbalstam un Latvijas atpazīstamības veicināšanai norisēm.