Vēstnieces reģionālās vizītes Milānā ietvaros uzsvars uz divpusējo ekonomisko sadarbību

28.02.2023. 15:01

Šī gada 23.-24. februārī notika vēstnieces Solvitas Āboltiņas un LIAA pārstāvja Itālijā Gunta Rubīna reģionālā vizīte Milānā, kuras ietvaros galvenais uzsvars tika likts uz divpusējo ekonomisko attiecību, īpaši biomedicīnas un Fintech jomās, stiprināšanu.

No Latvijas puses vizītē piedalījās arī uzņēmuma “APPLY” tirdzniecības menedžeris Andris Zuravlovs, lai prezentētu to izstrādātos risinājumus, vēža un  insulta diagnosticēšanai, kā arī datorredzes iespējas, galvenokārt kvalitātes kontroles nodrošināšanai industriālās ražošanas procesos.

Tiekoties ar Eiropas onkoloģijas institūta izpilddirektoru profesoru Pjēru Džuzepi Peliči (Pier Giuseppe Pelicci) tika pārrunāts ciešākas sadarbības potenciāls gan institucionālajā ziņā, gan arī specifiski ar Latvijas pētniecības institūcijām un jaunuzņēmumiem šajā sfērā. Puses pauda pārliecību par iespējām rast konkrētus savstarpēji interesējošus sadarbības saskarsmes punktus, tostarp piedaloties kopīgos projektos onkoloģijas slimību pētniecībā, diagnosticēšanā, ārstēšanas procesā un citos procesos.

Sarunā ar Milānas Tirdzniecības kameras pārstāvjiem Alvisi Bifi (Alvise Biffiun) un Federiko Begu (Federico Bega) tika pārrunāts sadarbības potenciāls starp pusēm, arī kontekstā ar potenciālu biznesa foruma rīkošanu Itālijā vai Latvijā.

Tiekoties ar FinTech District pārstāvjiem tika akcentēti līdzšinējie panākumi un turpmākā praktiskā sadarbība starp Latvijas un Itālijas atbilstošajām institūcijām, lai nodrošinātu informācijas apmaiņu par inovācijām, juridiskā regulējuma attīstību finanšu pakalpojumu jomā, kā arī veicinātu divpusējo vizīšu apmaiņu starp jomas ekspertiem un Fitech jaunuzņēmumiem.

Milānas inovāciju centrā “MIND” tikšanās ietvaros ar “Galeazzi” hospitāļa zinātnes direktoru, profesoru Džuzeppi Banfi (Giuseppe Banfi) tika pārrunāti jau konkrēti sadarbības elementi, ieskaitot sadarbību ar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu Latvijā, kā arī Latvijas jaunuzņēmumiem. Lai to īstenotu, šī gada marta beigās ir plānota profesora vizīte Latvijā.

Vizītes noslēgumā vēstniece un Latvijas goda ģenerālkonsule Milānā Patrīcija Siņjorīni (Patrizia Signorini) tikās ar opernama “La Scala” pārstāvi Alesandro Galopini (Alessandro Galoppini) par sadarbību kultūras jomā, ņemot vērā Latvijas mākslinieku dalību uzvedumos Milānas opernamā.