Latvija un Valonija-Brisele paraksta sadarbības ietvardokumentu

21.06.2021. 16:18

2021.gada 16. jūnijā Briselē Latvijas vēstnieks Andris Razāns un Valonijas-Briseles Ārlietu dienesta vadītāja Paskāle Delkominete (Pascale Delcomminette) parakstīja  Latvijas Republikas un Valonijas-Briseles sadarbības ietvardokumentu.

2002.gada 12.jūlijā Latvijas Republikas valdība, no vienas puses, un Beļģijas Franču kopienas un Valonijas reģions, no otras puses,  parakstīja  sadarbības līgumu (turpmāk – Līgums).  Īstenojot Līgumā paredzētos sadarbības formātus, puses izstrādāja divas darba programmas laika periodiem no 2008. gada līdz 2010. gadam un no 2014. gada līdz 2016. gadam. Šīs programmas veidoja ietvaru sadarbībai izglītībā, kultūrā, zinātnē un tehnoloģijās, vides, dabas un tehnoloģiju jomās, ES integrācijā un kultūru daudzveidībā, kā arī teritoriju attīstībā.

Nolūkā padarīt Līgumā paredzēto sadarbību elastīgāku un efektīvāku tika izstrādāts Latvijas Republikas un Valonijas-Briseles sadarbības ietvardokuments, kura mērķis ir noteikt pušu sadarbības īstenošanas kārtību un veidu.

Ietvardokumenta īstenošanas gaitu pārraudzīs Ārlietu ministrija,  savukārt par konkrētu sadarbības projektu īstenošanu un finansējuma nodrošināšanu ir atbildīga Kultūras ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija, Labklājības ministrija, Satiksmes ministrija, Zemkopības ministrija, Finanšu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija.

Parakstītā Ietvardokumenta  pilns teksts  latviešu valodā ir pieejams šeit : http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40496617&mode=mk&date=2021-05-11