Beļģijā viesojas VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs

24.09.2021. 11:19

Šā gada 20. septembrī Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs uzturējās vienas dienas vizītē Beļģijas Flandrijas reģionā. Vizīte bija Latvijas vēstniecības Beļģijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un LIAA Inovāciju un tehnoloģiju biroja Briselē sadarbības rezultāts.

Vizītes ietvaros ministrs Artūrs Toms Plešs tikās ar Flandrijas ministru prezidentu Janu Jambonu un pārrunāja abu pušu sadarbības iespējas valsts pārvaldes digitālās efektivitātes uzlabošanai un iedzīvotāju digitālo spēju stiprināšanai.

Latvijas Vides un reģionālās attīstības ministra vadītā Latvijas delegācija apmeklēja Flandrijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru VOKA, kur notika Latvijai rīkots pasākums “Globālie vārti – Latvija”. Tajā piedalījās arī Latvijas un Flandrijas uzņēmēji, valsts pārvaldes darbinieki. Tā ietvaros ministrs Plešs informēja klātesošos par pastāvošām sadarbības iespējām 5G un mākslīgā intelekta nozarēs. Savukārt Latvijas uzņēmējiem bija iespēja gan iepazīstināt ar savu darbu, gan attīstīt kontaktus ar Flandrijas pārstāvjiem.

Dienas noslēgumā ministra Pleša vadītā Latvijas delegācija tika uzņemta Flandrijā esošajā pasaules vadošā nano un digitālo tehnoloģiju attīstības centrā IMEC Lēvenas pilsētā. Sarunas ietvaros Latvijas puse tika iepazīstināta ar centra darbu, kā arī tika pārrunātas iespējas centra sadarbībai ar Latvijas zinātniekiem, tehnoloģiju attīstītājiem un uzņēmējiem.