Īrijas latviešu nacionālās padomes organizētās latviešu valodas nometnes vidusskolas vecuma jauniešiem atklāšana Droghedā

26.10.2021. 13:47

2021.gada 25.oktobrī Droghedā tika atklāta Īrijas latviešu nacionālās padomes ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālo atbalstu organizētā latviešu valodas nometne vidusskolas vecuma jauniešiem.  Atklājot nometni, Latvijas vēstniecības Īrijā padomniece Edīte Medne sveica nometnes organizatori Laimu Ozolu, skolotāju Vinetu Makšus, abus jaunos skolotājus, kuri vēl nesen paši bija nometnes dalībnieki sešu gadu garumā, Andu Gēgersoni un  Niklāvu Miezi un 20 latviešu jauniešus, kuri nometnes noslēgumā kārtos Valsts valodas prasmju pārbaudi.

E.Medne nodeva sveicienus no vēstnieka Jāņa Sīļa un pārējiem vēstniecības kolēģiem, nolasot citātus no viņu rakstītajām pārdomām, piedaloties Latviešu valodas aģentūras akcijā “Latviešu valoda man ir…”. Nometnes dalībniekiem tika dots uzdevums nometnes noslēgumā katram uzrakstīt par latviešu valodas nozīmi viņu dzīvēs un atsūtīt to uz vēstniecību.

Laima Ozola ar īpašu gandarījumu uzsvēra, ka šīs nometnes darbā piedalās skolotāja Vineta Makšus un pavārs Ģirts Belsons, kuri abi ir šī gada “Latvijas lepnums Īrijā” laureāti.