Vēstnieks Juris Štālmeistars sveic Svetlanu Tihanovsku ar Tipperari starptautiskās miera balvas saņemšanu

02.05.2023. 17:58

2023.gada 2.maijā Svētās Marijas baznīcā vēstnieks Juris Štālmeistars piedalījās 2022.gada Tipperari starptautiskās miera balvas pasniegšanas ceremonijā Baltkrievijas politiķei Svetlanai Tihanovskas (Sviatlana Tsikhanouskaya) kundzei. Apbalvojums S.Tihanovskai tika piešķirts par atbalstu tiesībām uz vārda brīvību, biedrošanās un pulcēšanās brīvību Baltkrievijā.

Tipperari starptautiskās miera balvas ceremonijā notika īpaša prezentācija, lai godinātu Īrijas aizsardzības spēkus par 65 gadu kalpošanu un sniegto ieguldījumu miera uzturēšanas misijās dažādās pasaules malās kopš 1958. gada.

Pasākuma noslēgumā vēstnieks kopā ar citiem diplomātiskā korpusa pārstāvjiem un viesiem pievienojās S.Tihanovskai svinīgā vainagu nolikšanas ceremonijā pie Piemiņas arkas, lai pieminētu karadarbībā un vardarbībā bojāgājušos dažādās pasaules vietās.

 

Informācijai:

Tipperari miera konvencija tika izveidota 1983. gadā, lai veicinātu mieru gan Īrijā, gan ārvalstīs. Sākotnējie konvencijas mērķis bija veicināt miera jēdziena izpratni ar mūzikas un diskusiju palīdzību, nodrošināt atklātu forumu ar mieru saistīto jautājumu apspriešanai. Konvencija katru gadu izvēlas un apbalvo cilvēku, kurš ir sniedzis īpašu ieguldījumu miera veidošanas procesā.

Konvencijas dibināšanas komitejas sastāvā ietilpst: Tims Raiens (Tim Ryan), Džo Kvinns (Joe Quinn), Morīna Volša (Maureen Walsh) un Noels Makinernijs (Noel McInerney). Pašreizējais konvencijas sekretārs ir Martins Kvinna (Martin Quinn) kungs.

Starp iepriekšējiem balvas saņēmējiem ir Malāla Jūsafzaja, senators Edvards Kenedijs (Edward Kennedy) un vēstnieks Žans Kenedijs Smits (Jean Kennedy Smith), bijušais Amerikas Savienoto Valstu prezidents Bils Klintons (Bill Clinton), bijušais Dienvidāfrikas prezidents Nelsons Mandela (Nelson Mandela).