Vēstnieks apliecina Latvijas un Īrijas sadarbības potenciālu atjaunojamo energoresursu jomā

18.05.2023. 22:15

2023.gada 18.maijā vēstnieks Juris Štālmeistars piedalījās sanāksmēs Īrijas Vides, klimata un sakaru ministrijā kopā ar Latvijas delegāciju, kas bija ieradusies, lai iepazītos ar Īrijas pieredzi vēja parku izbūvē valsts apsaimniekotās mežu teritorijās. Vēstnieks pateicās Īrijas amatpersonām par gatavību dalīties ar Īrijas ilggadīgo pieredzi atjaunojamās enerģijas jomā, būdama vadošā Eiropas Savienības vēja enerģijas ražotāja.

Pēc tikšanās ministrijā un noslēdzoties delegācijas vizītei, tās pārstāvji pateicās vēstniecībai par iesaisti programmas veidošanā, nodrošinot tikšanās atbildīgajās valsts institūcijās, uzņēmumos un radot iespēju kopā ar ekspertiem apskatīt arī konkrētu vēja parku. Vēstnieks savukārt delegācijai pauda gatavību arī turpmāk sniegt vēstniecības atbalstu, kā arī aicināja kopīgi meklēt jomas, kur savukārt Latvija var dalīties ar savu pieredzi, tai skaitā piedāvājot pakalpojumus, jomās, kur Latvijai ir vēsturiski lielāka pieredze vai radīti mūsdienīgi risinājumi, kas interesētu Īrijas pusi.

Latvijas delegācijas sastāvā, kas Īrijā darba vizītes ietvaros uzturējās no 17. līdz 18.maijam, bija Saeimas deputāts Andris Kulbergs, Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas priekšsēdētājs, Valdis Kalns, AS "Latvijas Valsts meži" valdes loceklis, Zane Norenberga, SIA “Latvijas vēja parki” valdes locekle, Ivars Inkins, Saules parku attīstības vadītājs, pārstāvot AS "Latvenergo" un  atbildīgie "Latvijas Valsts meži" eksperti.