No Īrijas iesniegts viens diasporas atbalsta projekts Ārlietu ministrijas konkursa trešajai kārtai

25.05.2023. 13:21

2023. gada trešajam diasporas projektu konkursam Latvijas vēstniecība Īrijā saņēmusi un tālāk nosūtījusi vienu diasporas organizācijas projektu norisei 2023.gada otrajā pusgadā: Īrijas latviešu nacionālās padomes projektu “ĪLNP jauniešu nodaļas kapacitātes stiprināšana”.

Atgādinām, ka saskaņā ar Diasporas atbalsta projektu konkursa nolikumu 2023. gadam, iesniegtie projekti tiks izskatīti 10 darba dienu laikā un pretendenti par Komisijas lēmumu informāciju saņems no vēstniecības septiņu darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas dienas.

Vēstniecība pateicas diasporas organizācijām par līdzšinējo aktivitāti, iesniegtajiem projektiem un vienlaikus vērš uzmanību uz to, ka kopējais Ārlietu ministrijā iesniegto projektu skaits ir pieaudzis un līdz ar to arī projektu savstarpējā konkurence, kurā virsroku saņem tie, kas visvairāk atbilst projektu pieteikumu izvērtēšanas kritērijiem.

Tāpat atgādinām, ka nākamā projektu pieteikšanās kārta sākas ar konsultāciju periodu no 15.08.2023. Ceturtās kārtas projektu iesniegšanas termiņš vēstniecībā ir 15.09.2023. projekta īstenošanas laika posmam 02.11.-31.12.2023*.

(*Ar noteikumu, ja realizējot iepriekš apstiprinātos projektus, nebūs pilnībā apgūts piešķirtais finansējums. Projektiem, kuri tiks apstiprināti īstenošanai gada nogalē, var tikt noteikti atskaišu termiņi, kas ir īsāki par 30 dienām.)

Aicinām arī turpmāk sekot līdzi vēstniecības un Ārlietu ministrijas sniegtajai informācijai par pieteikšanos diasporas atbalsta projektiem 2023. gadā