No 17. marta spēkā papildus prasības ieceļošanai Latvijā

16.03.2021. 12:49

Ziņas papildinājums: 18. marta Ministru kabineta sēdē nolemts iekļaut Apvienoto Karalisti un Šveici izņēmumu sarakstā un attiecināt uz šīm valstīm tādu pašu kārtību kā uz citām ES valstīm. Proti, atcelta prasība uzreiz pēc ieceļošanas Latvijā veikt Covid-19 testu un pozitīva testa gadījumā veikt pašizolāciju viesnīcā. Spēkā paliek iepriekšējās prasības neceļot bez neatliekamas vajadzības, veikt PCR testu vismaz 72 h pirms došanās ceļā, reģistrēties covidpass.lv vietnē un pašizolēties 10 dienas mājās.

***

Informējam, ka no 17. marta uzreiz pēc ieceļošanas Latvijā no trešajām valstīm, tai skaitā no Apvienotās Karalistes, papildus esošajām ieceļošanas prasībām, ir jāveic otrs maksas Covid-19 tests. Ja testa rezultāts ir negatīvs, tad 10 dienu pašizolācija jāpavada savā dzīvesvietā. Savukārt, ja rezultāts ir pozitīvs – viesnīcā. Izdevumi par uzturēšanos viesnīcā sedzami no personīgajiem līdzekļiem. Šie papildus nosacījumi ir spēkā līdz turpmākajiem lēmumiem.

Atgādinām, ka, izbraucot no Apvienotās Karalistes, jāuzrāda pamatojums būtiskam braucienam, jāveic Covid-19 PCR tests (veikts ne agrāk kā 72 stundas pirms brauciena) un jāreģistrējas vietnē covidpass.lv. Joprojām aicinām bez neatliekamas vajadzības nedoties ārvalstu braucienos.