Noslēdzas Latvijas vēstnieka Krievijā Māra Riekstiņa un Latvijas uzņēmēju vizīte Jekaterinburgā

02.03.2018. 09:37

2018.gada 28.februārī un 1.martā noritēja Latvijas vēstnieka Krievijā Māra Riekstiņa un Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Sverdlovskas apgabala galvaspilsētā Jekaterinburgā.

Reģionālajā vizītē no Latvijas piedalījās – Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, uzņēmumu un organziāciju “AG Handling”, “Pasta un kurjer serviss”, “Riga Container terminal”, “BMA Consult”, “Latvijas dzelzceļš”, “Schenker”, “Liepājas speciālā ekonomiskā zona”, “Rīgas tirdzniecības un rūpniecības palāta”, “ORVI”, “Oscars Fish”, “Arsanda”, “Riga&Loft”, “Law office Spridzans”, “Dr. Barloti” pārstāvji.

Vizītes ietvaros vēstnieks M.Riekstiņš un Latvijas uzņēmēju delegācija tikās ar Jekaterinburgas pilsētas galvu J.Roizmanu un Sverdlovskas apgabala starptautisko attiecību un ekonomikas ministru V.Kozlovu. Puses izteica gatavību veicināt un attīstīt ekonomisko sadarbību, izmantojot abu reģionu potenciālu un ģeogrāfiskās priekšrocības. Tika pārrunāta iespējamā sadarbībā dažādās nozarēs, t.sk. loģistikā, transporta nozarē, medicīnā, kultūrā un arhitektūrā. Sadarbībā ar Urālu Tirdzniecības un rūpniecības palātu tika organizēts Latvijas un Sverdlovskas apgabala uzņēmēju forums, kā arī notika individuālas uzņēmēju tikšanās ar potenciālajiem partneriem. Tāpat vizītes ietvaros tika apmeklēti dažādi Sverdlovskas apgabala uzņēmumi un loģistikas centri.

Latvijas delegācijai bija iespēja apmeklēt 2015.gadā atvērto Jeļcina centru, ar kuru iepazīstināja centra direktore D.Sorokina. Vēstnieks M.Riekstiņš centram uzdāvināja fotoattēlu, kurā Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasniedz Pirmās šķiras Triju zvaigžņu ordeni Krievijas pirmajam prezidentam Borisam Jeļcinam.

Vizītes noslēgumā Latvijas uzņēmumu pārstāvji izteica pateicību par saturīgo darba programmu, kā arī norādīja, ka tās ietvaros ir iegūti vērtīgi kontakti, kas, iespējams, noslēgsies ar konkrētiem sadarbības projektiem.