Tapis gastronomijas ceļvedis ar vairāk nekā 70 Latvijas garšu pieturvietām

28.02.2020. 15:56

LV_Book

Grāmatu sērijā "Garšas ģeogrāfija" tapis jauns ceļvedis krievu valodā par labākajām Latvijas gastronomiskajām vietām. Šajā ceļvedī pirmo reizi "Garšas ģeogrāfijas" grāmatu sērijā ir iekļauts arī īss visu restorānu pārskatu tulkojums angļu valodā, tāpēc ceļvedis ir paredzēts arī angliski runājošiem tūristiem un ceļotājiem. Projekta autore ir Krievijas žurnāliste un TV vadītāja Nika Ganiča. Ceļvedis tiek izdots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta, Rīgas Tūrisma attīstības biroja ("Live Rīga") un Jūrmalas Tūrisma informācijas centra atbalstu.

Ceļvedis "Garšas ģeogrāfija" par Latviju ir autores pārskati par vairāk kā 70 mūsu valsts labākajiem un interesantākajiem gastronomijas konceptiem, kā arī 50 receptes no labākajiem Latvijas šefpavāriem. Ceļvedī nav vērtējuma, visi restorāni ir izvietoti pēc reģiona un alfabēta, un tajā ir iekļauti tieši tie, kurus izvēlējusies autore. Kopā ar gardēžu restorāniem, gastro bistro un modernajiem bāriem ceļvedī tiek parādītas arī citas iecienītas vietas Latvijā, piemēram, lauku restorāni SPA viesnīcās, kur ir laba virtuve, lauku tūrisma objekti, vietējā siera, vīna un zāļu tēju ražotāji. Īpaša ikona ceļvedī iezīmē labākos desertus Latvijā un vietas, kur tiek pasniegtas gardas brokastis.