Tikšanās vēstniecībā ar Latvijas Republikas goda konsuliem Nīderlandes Karalistē

03.05.2024. 13:26
Tikšanās vēstniecībā ar Latvijas Republikas goda konsuliem Nīderlandes Karalistē

2024. gada 2. maijā vēstniecībā norisinājās ikgadējā tikšanās ar Latvijas goda konsuliem Nīderlandes Karalistē. Tikšanās laikā tika apspriestas Latvijas un Nīderlandes ekonomiskās sadarbības aktualitātes un investīciju iespējas, kā arī atbalsta veicinošās iniciatīvas Nīderlandē dzīvojošajiem latviešiem. Tāpat tika diskutēts par Latvijas atpazīstamības Nīderlandē veicināšanu.

Diskusijā piedalījās vēstniece Solvita Āboltiņa, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Nīderlandē vadītājs Jēkabs Groskaufmanis, kā arī Latvijas goda konsuli: Katarina Hartgere (Katarina Hartgers), kura pārstāv Ziemeļholandes (Noord-Holland), Utrehtas (Utrecht) un Flevolandes (Flevoland) provinci, Emīls Brušinskis (Emile Bruschinski), kurš pārstāv Limburgas (Limburg) un Ziemeļbrabantes (Noord-Brabant) provinci, un Ervīns Dirkse (Erwin Dirkse), kurš pārstāv Drentes (Drente), Frīslandes (Friesland) un Groningenas (Groningen) provinci.

Vēstniece Solvita Āboltiņa informēja goda konsulus par Latvijas valdības prioritātēm un aktualitātēm Latvijas un Nīderlandes kontekstā, kā arī pieminēja nesen notikušās ministru vizītes, savukārt LIAA pārstāvis Jēkabs Groskaufmanis iepazīstināja ar aktuālajām ekonomiskās sadarbības tendencēm. Turpinot diskusiju tika pārrunāts, kā vēstniecība, LIAA un goda konsuli var veicināt ekonomisko sadarbību ņemot vērā Latvijas valsts priekšrocības uzņēmējdarbības jomā, kā arī konkrētas iniciatīvas diasporas atbalsta veicinošiem pasākumiem.

Tikšanās laikā liels uzsvars tika likts uz Latvija identitātes kā digitāli progresīvas un ekonomiski augošas valsts stiprināšanu. Nozīmīga tās daļa ir ekonomiskās attīstības veicināšana un šīs identitātes atpazīstamība starptautiskā līmenī, kā arī starpvalstu attiecību uzlabošana ar uzsvaru uz Eiropas Savienības dalībvalstīm.