Izsludināta pieteikšanās diasporas atbalsta projektiem 2022.gadā

10.01.2022. 13:46
Izsludināta pieteikšanās diasporas atbalsta projektiem 2022.gadā

Ārlietu ministrija ir izsludinājusi jaunu pieteikšanos diasporas projektiem, kuru īstenošana paredzēta laika posmā no 2022. gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam. Aicinām interesentus iesniegt projektus izskatīšanai Latvijas vēstniecībā Zviedrijā vēlākais līdz š.g. 25.janvārim (ieskaitot) nosūtot tos uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Realizējot Diasporas likumā noteiktos mērķus un uzdevumus, diasporas atbalsta projektiem 2022. gadā noteiktas šādas prioritātes:

  • Pasākumi nacionālās identitātes stiprināšanai, tostarp latviešu valodas un kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana diasporā;
  • Diasporas pasākumi pilsoniskās un politiskās līdzdalības veicināšanai;
  • Pasākumi bērniem un jauniešiem piederības sajūtas un patriotisma Latvijai veicināšanai ( EK priekšlikums pasludināt 2022. gadu par Eiropas Jaunatnes gadu);
  • Pasākumi diasporas iesaistei Latvijas tautsaimniecības attīstībā un zināšanu pārnesē.

Sīkāka informācija par diasporas projektiem: https://www.mfa.gov.lv/lv/pieteiksanas-diasporas-atbalsta-projektiem

Jautājumiem par projektiem vai projektu iesniegšanu Zviedrijā: Mārtiņš Līdaks, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.