Saeimas priekšsēdētājs Eduards Smiltēns darba vizītē apmeklē Zviedriju

25.08.2023. 19:51
Saeimas priekšsēdētājs Eduards Smiltēns darba vizītē apmeklē Zviedriju

2023.gada 23-25.augustā Zviedrijā darba vizītē uzturējās Saeimas priekšsēdētājs E.Smiltēns, lai piedalītos NB8 spīkeru sanāksmē, tiktos ar Zviedrijas Riksdāga priekšsēdētāju A. Norlēnu divpusējā sarunā, piedalītos Baltijas sadarbības grupu Zviedrijā organizētajā Staļinisma un nacisma upuru atceres pasākuma Melnās lentas dienā (Black ribbon day), kā arī tiktos ar Zviedrijas latviešiem.

Šī bija pirmā abu parlamentu vadītāju tikšanās, kuras laikā tika pārrunāta reģiona drošības un aizsardzības stiprināšana un divpusējās sadarbības stiprināšana it īpaši drošības, enerģētikas un transporta jomā.

Sarunai ar A.Norlēnu sekoja dalība Melnās lentes dienas pasākumā, kas iezīmē 1939. gada 23. augusta Hitlera un Staļina noziedzīgo vienošanos. Klātesošie godināja totalitāro režīmu upurus, iestājās pret Krievijas agresiju Ukrainā un pauda atbalstu Ukrainai tās neatkarības gadadienā. Uzrunas teica gan Latvijas, gan Zviedrijas spīkeri, kā arī Ukrainas vēstnieks Zviedrijā.

Tikšanās laikā ar Zviedrijas latviešiem E.Smiltēns uzsvēra diasporas apvienību nozīmīgo lomu latvisko vērtību un tradīciju saglabāšanā un nodošanā nākamajās paaudzēs. Noslēdzot vizīti Zviedrijā, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns nolika ziedus Paula Kalniņa atdusas vietā Heselbijas kapsētā Stokholmā.

Foto: Juris Vīgulis, Saeima

Foto no vzītes pieejamas šeit: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720310713939/with/53138692590/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas