2024. gada 16. maijā Latvijas vēstniecībā Zviedrijā viesojās Latvijas-Zviedrijas sadarbības fonda Jauno profesionāļu programmas dalībnieki

16.05.2024. 17:35
2024. gada 16. maijā Latvijas vēstniecībā Zviedrijā viesojās Latvijas-Zviedrijas sadarbības fonda Jauno profesionāļu programmas dalībnieki

2024. gada 16. maijā Latvijas vēstniecībā Zviedrijā viesojās Latvijas-Zviedrijas sadarbības fonda Jauno profesionāļu programmas dalībnieki.

Programmas dalībnieki vēstniecībā tikās ar vēstniecei Ilzi Rūsi un vēstniecības darbiniekiem. Zviedrijas jaunajiem profesionāļiem, kas pārstāv dažādas darbības jomas, bija iespēja iepazīties ar Latvijas un Zviedrijas attiecību vēsturi un divpusējo attiecību aktualitātēm. Prezentāciju par Latvijas eksporta iespējām programmas dalībniekiem sniedza Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras pārstāvniecības Zviedrijā vadītājs Valters Jēkabsons. Latvijas vēstniecība organizēja tīklošanās pieņemšanu ar iepriekšējo gadu programmas dalībniekiem un banku pārstāvjiem.

Jauno līderu programmas mērķis ir veicināt jauniešu vecumā no 20 līdz 35 gadiem sadarbību starp Latviju un Zviedriju. Deviņi Jauno profesionāļu programmas dalībnieki no Zviedrijas apmeklēs Latviju š.g. maija beigās, lai piedalītos kopīgā programmā ar Latvijas puses dalībniekiem. Projekts tiek īstenots jau trešo gadu pēc kārtas ar SEB un Swedbank Zviedrijā finanšu atbalstu.

Latvijas-Zviedrijas sadarbības mērķis ir atbalstīt un veicināt divpusēju kontaktu veidošanos, dalīties starpvalstu zināšanās, veicināt latviešu valodas un kultūras popularizēšanu Zviedrijā un otrādi. Fonds piedāvā dažāda veida stipendijas, kā arī apstiprina projektus.

Sīkāk par fondu: https://swelatfund.org/home-lv