Vēstniece piedalās Flandrijas Ministru prezidenta Jana Jambona vizītē Latvijā

15.03.2024. 17:32

2024. gada 5.- 6. martā Latviju vizītē apmeklēja Flandrijas Ministru prezidents Jans Jambons. Vizītes mērķis bija pārrunāt praktiskās sadarbības iespējas starp Latviju un Flandriju, jo īpaši ekonomikas un biznesa sfērās, tāpēc viņa delegāciju pavadīja arī vairāki Flandrijas biznesa pārstāvji.

Latvijas amatpersonas Flandrijas valdības vadītāju aicināja sadarboties atbalsta sniegšanā Ukrainai, veidot labvēlīgu vidi Latvijas augsto tehnoloģiju nozares ekspertu centieniem attīstīt sadarbību ar Flandriju, kā arī izradīja interesi par Flandrijas iegūto pieredzi atkrastes vēja izmantošanas un zaļā ūdeņraža tehnoloģijās.

Savukārt, vizītes ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika pārrunāta sadarbība skatuves mākslās un kultūras izglītībā, kā arī tika atzīmētas senās kultūrvēsturiskās saiknes starp Latviju un Flandriju. Viesu delegācija arī apmeklēja izstādi "Teksts mūs neinteresē", kurā izstādītie darbi no 16. gs. tiešā veidā saistāmi ar Antverpeni, jo pirmais iespiedējs Rīgā, Nikolauss Mollīns, bija flāms.

Rīgas Brīvostas pārvalde ar Latvijas uzņēmējiem uzņēma Flandrijas amatpersonu un biznesa delegāciju, lai detalizētāk apspriestu sadarbības iespējas. Rīgā arī tika organizēts Flandrijas-Latvijas atkrastes vēja enerģijas forums.