Briselē tiekas Latvijas un Beļģijas satiksmes ministri

21.03.2024. 16:40

Š.g. 20. martā Briselē, Beļģijā divpusēji tikās Latvijas satiksmes ministrs Kaspars Briškens un Beļģijas federālais ministrs mobilitātes jautājumos Georges Gilkinet. Sarunā piedalījās arī Latvijas vēstniece Beļģijā Aiga Liepiņa.

Tā kā šobrīd Beļģija ir Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts, K. Briškens apsveica beļģu kolēģi ar sekmīgo darbu un apliecināja to, ka Beļģija arī turpmāk var rēķināties ar Latviju kā konstruktīvu partneri.

Latvijas satiksmes ministrs pauda interesi paplašināt un attīstīt sadarbību ar Beļģiju transporta loģistikas jomā - sekmējot kravu pārvadājumu attīstību starp Latvijas un Beļģijas (Flandrijas) ostām, gan arī piesaistot augstākas pievienotās vērtības investīcijas ražošanas attīstībai ostās. Abi ministri dalījās pieredzē ar dažādu amata kompetencē esošu jautājumu risinājumiem un vienojās par ciešāku sadarbību ne tikai ES formātā, bet arī divpusēji.

Tikšanās laikā Latvijas satiksmes ministrs K. Briškens parakstīja Eiropas deklarāciju par riteņbraukšanu, tādējādi apliecinot, ka pilnībā atbalsta deklarācijas izvirzītos mērķus un to ieviešanu.

Iepriekšējā Latvijas un Beļģijas satiksmes ministru tikšanās notika 2022. gada maijā Briselē.