Latvijas vēstniecība Beļģijā piedalās Eiropas dienā Luksemburgā

10.05.2024. 16:58

Š. g. 9. maijā  Eiropas parlamenta telpās Luksemburgā tika atzīmēta “Eiropas diena 2024”, kurā sevi daudzskaitlīgajiem apmeklētājiem prezentēja Eiropas Savienības dalībvalstis un institūcijas. Tā kā šogad tiek atzīmēta 20. gadadiena kopš lielākās Eiropas Savienības paplašināšanās Eiropas vēsturē, tad īpaša uzmanība tika vērsta uz šo dalībvalstu, tajā skaitā, Latvijas sniegumu minētajā pasākumā.

Latvijas stenda apmeklētāji varēja iepazīties ar materiāliem par daudzveidīgajām tūrisma iespējām Latvijā, mūsu valsts kultūru, kā arī nogaršot dažādus tradicionālos gardumus. Interesenti Latvijas stenda organizatoriem un dalībniekiem uzdeva jautājumus gan par mūsu valsts ekonomiku, drošības situāciju, gan par latviešu valodu, kā arī svarīgākajiem kultūras dzīves notikumiem Latvijā.

“Eiropas diena 2024” Luksemburgā koncertā uzstājās arī Luksemburgas latviešu bērnu folkloras kopa “Mazās Dzērves”.

Latvijas stends tapa sadarbībā ar “Asociācija Luksemburga - Latvija” pārstāvjiem, kā arī pateicoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, ’’Lauku ceļotāja’’, kā arī Latvijas reģionu informatīvajiem materiāliem.