No 11. līdz 25. februārim pasažieru pārvadājumos uz Latviju atļauti tikai neatliekami braucieni, atcelti pasažieru pārvadājumi no un uz Apvienoto Karalisti, Īriju un Portugāli

05.02.2021. 12:07

Informējam, ka 5. februāra sēdē valdība pieņēma lēmumu par ārkārtējās situācijas Latvijā pagarināšanu līdz 6. aprīlim, nosakot pasākumus Covid-19 ierobežošanai.

Vēršam uzmanību, ka no 2021. gada 11. februāra līdz 25. februārim netiks veikti starptautiskie pasažieru pārvadājumi no/ uz Apvienoto Karalisti, Īriju, Portugāli, ar nolūku ierobežot Covid-19 jauno vīrusa paveidu izplatību.

Nolemts ierobežot nebūtiskus ārvalstu braucienus. Ieceļošana Latvijā pieļaujama tikai neatliekamas nepieciešamības gadījumos darba, mācību, studiju, ģimenes apvienošanas, medicīnas pakalpojumu saņemšanas, tranzīta vai nepilngadīgo pavadīšanas nolūkā, kā arī, lai atgrieztos pastāvīgajā dzīves vietā vai dotos uz bērēm. Brauciena mērķis būs jāpamato, pēc pieprasījuma uzrādot mērķi apliecinošus dokumentus.

Joprojām spēkā paliek prasība uzrādīt negatīvu Covid-19 testa (PCR tests) rezultātu, kas iegūts ne agrāk kā 72 stundas pirms brauciena, aizpildīt pašapliecinājumu tīmekļvietnē covidpass.lv un veikt 10 dienu pašizolāciju.

Papildu informācija Ārlietu ministrijas mājaslapā