Frankofonijas 50gadi Oslo atzīmēs svinot kultūru daudzveidību

13.10.2020. 11:59

 

 

frankofonija_logo.jpg

Lai atzīmētu Frankofonijas 50. gadadienu, Oslo akreditētās ārvalstu vēstniecības no 12. līdz 17. oktobrim organizē svinības virtuālā vidē, kā arī piedāvājot “Īsfilmu dienas” (Short Movies Days) klātienē. Vēstniecību atsaucība un ieinteresētība ir liela, un kopskaitā dalību festivālā ir pieteikušas vairāk kā divdesmit Frankofonijas dalībvalstis, kā arī novērotājvalstis.

Visa pasākuma laikā Frankofonijas Facebook profilā tiks publicēti vēstniecību sagatavotie informatīvie materiāli, uzsverot tādas Frankofonijas valstu kopienas vērtības kā demokrātija un cilvēktiesības, valodu daudzveidība un starpkultūru dialoga attīstības nepieciešamība. Oslo akreditētie ārvalstu vēstnieki ir sagatavojuši virtuālus sveicienus.

Ārvalstu vēstniecības sadarbībā ar Āfrikas kultūras centru Oslo ir gādājušas par iespēju divu dienu laikā - 12. un 13.oktobrī  - noskatīties daudzveidīgu un aizraujošu īsfilmu programmu. Latvijas vēstniecība Oslo sadarbībā ar Nacionālo Kino Centru festivālam ir piedāvājusi trīs īsfilmas Ursus, Latvietis un Elektriķa diena, kā arī tiks prezentēta Latvijas galvaspilsēta, īpaši izceļot Jūgendstila arhitektūras mantojumu.

Informācija par Frankfonijas festivālu un īsfilmu programmu pieejama http://frankofoni.org/ un festivāla Fcebook profilā https://www.facebook.com/frankofonifestivalen

Frankofonijas festivāla laikā tiks ievēroti Norvēģijas valdības COVID-19 dēļ noteiktie ierobežojumi.