Atklājot Latvijas de iure atzīšanas un Latvijas - Norvēģijas diplomātisko attiecību simtgades svinības, š.g. 5.februārī notiks Latvijas un Norvēģijas vēstnieku saruna.

03.02.2021. 19:26
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei

Atzīmējot Latvijas de iure atzīšanas un Latvijas - Norvēģijas diplomātisko attiecību simtgadi, š.g. 5.februārī notiks Latvijas un Norvēģijas vēstnieku saruna par diplomātisko attiecību veidošanos starpkaru periodā, kā arī mūsdienu aktualitātēm un izaicinājumiem.

Divu vēstnieku sarunu ir kļuvusi par ikgadēju pasākumu, kuru organizē Norvēģijas – Latvijas kultūras biedrība. Šogad saruna notiks video formātā. Plašākai publikai saruna būs pieejama videoformātā, vietniecības Norvēģijā svinību gadam īpaši izveidotajā mājas lapā: https://latvianorway100.mfa.gov.lv/  Diskusija notiks angļu valodā.

Norvēģijas – Latvijas kultūras biedrība ir nodibināta 1989.gda 13.septembrī ar mērķi sniegt atbalstu Latvijā dzīvojošiem jauniešiem apgūstot norvēģu valodu un iepazīstot kultūru. Gadu gaitā biedrības mērķi ir paplašinājušies un Norvēģijas – Latvijas kultūras biedrība organizē politiskas diskusijas u.c. pasākumus.