EUNIC klasteris Norvēģijā

05.06.2024. 18:07

Latvijas vēstniecība Norvēģijā ciešā sadarbībā ar Eiropas Savienības dalībvalstu Nacionālajiem kultūras institūtiem (EUNIC klasteris), vēstniecībām un Norvēģijas partneriem jau vairākus gadus organizē kultūras pasākumus, lai iepazīstinātu Norvēģijas sabiedrību ar ES kultūru daudzveidībā un bagātību. 

2023. gadā veiksmīgi tika uzsākti divi projekti:

''An Opportunity for literature'' ietvaros Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Francijas kultūras institūtu Oslo rīkoja darbnīcu ar Jāņa Joņeva un Ari Gautier dalību pa tēmu "Postkoloniālsma sekas valodā un radošajā procesā." Literatūras darbnīcu projekts tiek turpināts arī 2024. gadā, kurā sadarbībā ar Polijas vēstniecību projekta dalībniekiem tiks piedāvāta darbnīca ar Ivara Šteinberga un Julia Fiedorczuk dalību par tēmu "Ecopoetry".

Opportunaty for literature2023

''StorySlam'' ir stāstnieku biedrība, kas vairākas reizes gadā organizē stāstniecības vakarus un darbnīcas. 2023. gadā, saistībā ar Eiropas dienas svinībām, tika veidots īpašs stāstniecības vakars par tēmu ''Es Eiropā''. Pēc divām sagatavošanās darbnīcām, astoņi stāstnieki piedalījās fināla, kuru apmeklēja ap 200 skatītāju. 2024. gadā 13. maijā finālā piedalījās 9 stāstnieki ar tik pat lielu skatītāju skaitu.  EUNIC klasteris Norvēģijā uzvarētājam bija sagatavojis grozu ar ES dalībvalstu sarūpētām reprezentācijas dāvanām. 

StorySlam2024

2024. gada 25. aprīlī EUNIC klasteris sadarbībā ar Norvēģijas Kultūras padomi un kultūras galvaspilsētu Bodø 2024 rīkoja starptautisku konferenci par tēmu  "Eiropas padomes kultūras takas", kuras laikā EUNIC klāstera aicinātie ekspreti dalījās pieredzē un zināšanās ar Norvēģijas kolēģiem. Sadarbību saistībā ar kultūras galvaspilsētām un tūsima takām plānots turpināt arī turpmāk.

Coultural routes