2023. gada Latvijas valsts svētku svinības Zviedrijā

15.11.2023. 21:03
2023. gada Latvijas valsts svētku svinības Zviedrijā

2023. gada 15. novembrī Latvijas vēstniece Zviedrijā Ilze Rūse vēstniecības telpās rīkoja valsts svētku pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadskārtai.

Vēstniece Ilze Rūse, uzrunājot viesus, uzsvēra, ka Latviju un Zviedriju saista ciešas divpusējās attiecības un kopīgas vērtības, īpaši akcentējot ka Latvija un Zviedrija kopā atbalsta Ukrainu un tās centienos sargāt savas valsts neatkarību. Vēstniece norādīja arī uz kopīgām nostājām gan reģiona, gan globālās drošības jautājumos, akcentējot Latvijas kandidatūru ANO drošības padomē.

Pieņemšanā klātesošos uzrunāja Zviedrijas parlamenta vicespīkers Kenets Gustavs Forslunds (Kenneth Gustaf Forslund), akcentējot Latviju un Zviedriju vienojošās vērtības un kopīgos mērķus gan solidarizējoties Ukrainas atbalstā, gan līdzīgi izprotot starptautiskos procesus reģiona (NB8) un ES, kā arī globālā līmenī.

Runu teica arī Zviedrijas Aizsardzības ministrs Pols Jonsons (Pål Jonson), kurš akcentēja Latvijas un Zviedrijas ciešo sadarbību drošības jomā un pozitīvi novērtēja Latvijas atbalstu Zviedrijas ceļā uz NATO.

Pieņemšanu apmeklēja Zviedrijas bruņoto spēku komandieris, parlamenta, valdības un institūciju amatpersonas, Zviedrijā esošā diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas goda konsuli Zviedrijā, biznesa un diasporas pārstāvji. Zviedrijā rezidē ap 30 dažādu valstu vēstnieki, kuri ir akreditēti Latvijā.