No 10. marta līdz 8. aprīlim Londonā varēs parakstīties par tautas nobalsošanas ierosināšanu par apturēto likumu “Grozījumi Likumā par ostām”

09.03.2022. 20:04

Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē informē, ka no 2022. gada 10. marta līdz 8. aprīlim (ieskaitot) būs iespēja parakstīties par tautas nobalsošanas ierosināšanu par Valsts prezidenta 2022. gada 18. februārī apturētā likuma “Grozījumi Likumā par ostām” atcelšanu. Svarīgi ņemt vērā, ka parakstu vākšana notiek, lai tautas nobalsošanā varētu lemt par šī likuma atcelšanu. Ja vēlētāji atbalsta likuma pieņemšanu un spēkā stāšanos, tad parakstu vākšanā nav jāpiedalās. Savukārt, ja vēlētājs atbalsta tautas nobalsošanas rīkošanu par šo jautājumu, tad parakstīties jādodas. Papildu informācija pieejama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā.

Vēlētāji, kuri uzturas Apvienotajā Karalistē, var parakstīties parakstu vākšanas lapās Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē Konsulārajā nodaļā (adrese: The "Grove House" 248A Marylebone Road, London, NW1 6 JF) darba dienās no plkst. 09.00 līdz 13.00 un no plkst. 14.00 līdz 15.00. Lai dotos parakstīties, apmeklējums nav iepriekš jāpiesaka.

Parakstu vākšanā drīkst piedalīties balsstiesīgie Latvijas Republikas pilsoņi, sākot no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos parakstu vākšanā, jāuzrāda derīga Latvijas Republikas pilsoņa pase vai personas apliecība (eID karte).