Sākot ar 19. jūniju, Latvija ir atvērta ieceļotājiem no ASV

19.06.2021. 19:57

Informējam, ka saskaņā ar 19.jūnijā publicēto Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informāciju, Amerikas Savienotās Valstis ir iekļautas trešo valstu sarakstā ar zemiem saslimstības ar Covid-19 rādītājiem. Līdz ar to no 19.jūnija ir atļauta ieceļošana Latvijā no ASV, tai skaitā ASV pilsoņiem. Turklāt ņemot vērā ASV zemos saslimstības rādītājus, patlaban pašizolācija ieceļojot Latvijā no ASV nav jāievēro.

SPKC publicētais saraksts papildina jau 16.jūnijā pieņemtos grozījumus MK noteikumos Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai,” kas būtiski atvieglo ieceļošanu personām, kas vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām, kā arī personām, kuras pārslimojušas Covid-19 un to var droši un ticami apliecināt.

Vienlaikus atgādinām, ka vakcinācijas, testēšanas un Covid-19 pārslimošanas faktu Latvijā apliecina tikai ES sadarbspējīgs vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāts (elektroniski viedierīcē vai papīra formātā izdrukāts). Pārslimošanas apliecinājums ir derīgs 11 līdz 180 dienu kopš saslimšanas sākuma.

Ja personas rīcībā nav šāda sertifikāta, uz to attiecas prasības, kas tiek attiecinātas uz nevakcinētām vai nepārslimojušām personām. Lūdzam sīkāk skatīt šeit.

Joprojām paliek spēkā nosacījums, ka pirms ieceļošanas Latvijā ir jāuzrāda arī kvadrātkods par aizpildītu Covidpass.lv anketu.