Latvijas Goda konsuls Džons Medveckis atbalsta fondu studentiem no Latvijas

03.01.2022. 23:51

 2021.gada beigas iezīmēja svarīgus notikumus Latvijas un ASV sadarbībai izglītības jomā. Rudenī tika parakstīts sadarbības līgums starp Rīgas Juridisko augstskolu (RJA) un Temple University juridisko fakultāti Filadelfijas pavalstī. Lai atbalstītu abu augstskolu sadarbību, Latvijas Goda konsuls Džons Medveckis veica ziedojumu RJA studentu atbalstam, un Temple University paziņoja par fonda – “The Medveckis RGSL Student Support Fund” –  izveidošanu. Fonda mērķis ir atbalstīt viena RJA studenta studijas Temple University, finansiāli sedzot ceļošanas un/vai dzīvošanas izmaksas ASV.

Gada mijā, Latvijas vēstnieks ASV Māris Selga kopā ar RJA pasniedzēju Dr. Ivaru Indānu un Goda konsulu Džonu Medvecki tikās ar Temple University administrāciju, lai pārrunātu sadarbības līgumu, atbalsta fondu, kā arī citas iespējas turpmākajai sadarbībai.

Džons Medveckis ir Latvijas Goda konsuls Filadelfijā kopš 2007.gada. Viņš ir uzņēmējs, filantrops, mākslas kolekcionārs un aktīvi interesējas par vēstures jautājumiem, izmantojot savu profesionālo pieredzi un sakarus, lai atbalstītu Latviju un tās kopienu Filadelfijā. Viņš ir apbalvots ar Latvijas Republikas Atzinības krusta ordeni, kā arī saņēmis goda grādu no Latvijas universitātes.