Latvijas goda konsuli ziedo līdzekļus Ukrainas bēgļu atbalstam

13.04.2022. 00:09

Latvijas vēstniecība ir pateicīga par Latvijas goda konsulu ASV augstsirdīgo devīgumu. Lai palīdzētu Latvijā nonākušajiem Ukrainas bēgļiem, viņi ir ziedojuši ievērojamu summu labdarības organizācijai Ziedot.lv.

Ziedot.lv šos ziedotos līdzekļus izmantos, lai sniegtu praktisku palīdzību Ukrainas bēgļiem. Par tiem būs iespējams iegādāties pārtiku un medikamentus, kā arī skolas vecuma bērniem nepieciešamās lietas, lai viņi varētu turpināt izglītību Latvijas skolās. Nepieciešamības gadījumā no šiem līdzekļiem tiks segti arī ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumi.

Pateicamies goda konsuliem par viņu devīgumu un gatavību palīdzēt Ukrainas tautai.

Goda konsuliem uzticēts veikt atsevišķas valsti reprezentējošas un konsulārās funkcijas par to nesaņemot atalgojumu. Latvijai ASV ir goda konsuli Aļaskas, Džordžijas,  Dienvidkarolīnas, Floridas, Indianas, Jūtas, Luiziānas, Kalifornijas, Kolorado, Luiziānas, Masačūsetsas, Mičiganas, Minesotas, Ņujorkas, Ohaio, Oregonas, Pensilvānijas, Vermontas, Teksasas un Vašingtonas pavalstīs. Par Latvijas Goda konsulu ASV korpusu pārraudzību uztur un sadarbību no vēstniecības puses nodrošina ekonomikas jautājumu diplomāts Gints Zadraks.

Vairāk informācija par goda konsuliem: Latvijas goda konsuli | Ārlietu ministrija (mfa.gov.lv)