Ļubļinā atklāta arheoloģijas izstāde “Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija. Vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture”

15.10.2021. 16:30
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei

2021. gada 15. oktobrī Ļubļinā Vojevodistes publiskajā bibliotēkā (Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Hieronima Łopacińskiego w Lublinie) tika atklāta izstāde “Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija. Vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture”. Izstāde iepazīstina ar Latvijas, īpaši Latgales, un Polijas kopīgo kultūras mantojumu: arheoloģiskiem priekšmetiem, vēsturiskiem dokumentiem un fotogrāfijām no Marienhauzenas (mūsdienās Viļaka) muižas, Daņilovkas, Loginu un Dzilnaskalna senkapiem. Ekspozīcija skaidro latviešu un poļu ciešās saistes gadsimtu garumā, ka arī poļu tautas devumu Latgales kultūras attīstībā.

Izstādi veidoja Viļakas novada muzejs un Polijas Valsts Arheoloģijas muzejs Varšavā sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Polijā, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un Polijas vēstniecību Latvijā. Ekspozīcija tika sagatavota Latvijas valstiskuma simtgades pasākumu ietvaros.

Arheoloģijas izstāde “Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija. Vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture” būs skatāma Ļubļinā no 2021. gada 16. oktobra līdz 18. decembrim bibliotēkas darba laikā. Izstāde Polijā tiek eksponēta trešo reizi, iepriekš tā bija pieejama publikai Senāta telpās un Valsts Etnogrāfiskajā muzejā Varšavā.