No 15.janvāra ieceļošanai Latvijā nepieciešams negatīvs Covid-19 tests

12.01.2021. 18:29

2021. gada 15.janvārī stāsies spēkā stingrāki nosacījumi ieceļošanai Latvijā gan, izmantojot starptautisko pasažieru pārvadātāja pakalpojumus, gan arī, ceļojot ar privāto transporta līdzekli. Turpmāk, ieceļojot Latvijā, būs jāuzrāda ne tikai QR kods par aizpildītu Covidpass.lv anketu, bet arī apliecinājums par negatīvu izceļošanas valstī (ASV) atzīta jebkāda Covid-19 testa rezultātu.

Tests būs jāveic ne agrāk kā 72 stundas pirms iekāpšanas pārvadātāja transportlīdzeklī.

Apliecinājums par negatīvu testa rezultātu vai cits medicīnisks dokuments, kas apliecina, ka persona nav infekcioza (piemēram, ārsta izziņa, izziņa par antivielu esamību) būs jāuzrāda pārvadātājam, piemēram, lidsabiedrībai. Pretējā gadījumā personai tiks atteikta ceļošana uz Latviju.

Negatīva Covid-19 testa prasība neattieksies uz bērniem, kuri nebūs sasnieguši 11 gadu vecumu, kā arī uz personām, kuras varēs pierādīt, ka ir saņēmušas nepieciešamās Covid-19 vakcīnas devas. Par citiem izņēmumiem lūdzam skatīt Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" 35.4 punktu.  

Joprojām nemainīgs paliks nosacījums, ka pēc ieceļošanas no ārvalstīm ar augstu inficēšanās risku (t.sk. no ASV) ir jāievēro 10 dienu pašizolācija, kā arī citas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģiskās drošības norādes.