Latvijas goda konsuli tiekas virtuāli, lai atskatītos uz 2020.gadu un pārrunātu šī gada prioritātes

17.05.2021. 23:01

 

2021. gada 12. maijā uz ikgadējo sanāksmi virtuāli pulcējās Latvijas goda konsuli ASV un Meksikā. Sanāksmes laikā Latvijas vēstnieks Māris Selga un vēstniecības darbinieki informēja par 2020. gada notikumiem un 2021. gada plāniem.

Uzsverot Latvijas vēstniecības un Goda konsulu spēju veiksmīgi pielāgoties pandēmijas radītājiem darba apstākļiem, vēstnieks aicināja goda konsulus turpināt aktīvo iesaisti Latvijas un ASV uzņēmēju kontaktu veicināšanā, sadarbojoties ar vēstniecību un Latvijas institūcijām. 

Goda konsulu sanāksmē ar uzrunu par ASV ārpolitikas aktualitātēm piedalījās ASV Valsts departamenta Ziemeļeiropas, Baltijas valstu un Arktikas drošības direktore Erika Olson. Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs – Vēstnieks Ilgvars Kļava informēja par Latvijas ārpolitikas prioritātēm, tikmēr Ģenerālmajors Andis Dilāns iepazīstināja ar Latvijas drošības prioritātēm. Sanāksmes laikā liela uzmanība tika veltīta ekonomikas jautājumiem. Dalībniekus uzrunāja Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Zigmārs Zilgalvis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns un Latvijas eksportētāju asociācijas Red Jackets izpilddirektore Līva Stūrmane. Par savu pieredzi ASV, tālākajiem plāniem un sadarbības iespējām dalījās “Amber Beverage Group” pārstāvji.

Par konsulāriem jautājumiem, īpaši par izmaiņām saistībā ar pandēmiju, jaunāko informāciju sniedza vēstniecības konsulārās nodaļas vadītāja Gundega Riekstiņa.

Sanāksmes noslēgumā goda konsuliem bija iespēja neformālā gaisotnē uzdot jautājumus un diskutēt arī par citām aktualitātēm.

Goda konsuliem uzticēts veikt atsevišķas valsti reprezentējošas un konsulārās funkcijas, par to nesaņemot atalgojumu. Latvijai ASV ir 19 goda konsuli – Aļaskas, Floridas, Džordžijas, Ilinoisas, Indianas, Jūtas, Mičiganas, Masačūsetsas, Minesotas, Ņujorkas, Ohaio, Oregonas, Pensilvānijas, Rodailendas, Dienvidkarolīnas, Teksasas un Vašingtonas pavalstīs, kā arī Dienvidkalifornijā un Ņujorkas pilsētā. Meksikā Latviju pārstāv goda konsule Beatrise Āboltiņa-Trueblood.

Vairāk informācija par goda konsuliem ASV pieejama interaktīvajā kartē: http://www.mfa.gov.lv/vestniecibas-un-parstavniecibas#US