Ņujorkas Baltijas filmu festivāls 2021.g. 3-14.novembrī – klātienē un tiešsaistes formātā

08.10.2021. 16:55

Ceturtais Ņujorkas Baltijas filmu festivāls (NYBFF) šī gada novembrī uzņems skatītājus Scandinavia House telpās Ņujorkā, piedāvājot jaunākās filmas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Festivāls klātienē notiks no 3. līdz 7. novembrim, savukārt no 5. līdz 14. novembrim filmas būs skatāmas tiešsaistes platformā.

Festivāla programmā būs četras filmas no Latvijas: Spogulī, rež. Laila Pakalniņa, Koku opera, rež. Mārtiņš Grauds, Kur vedīs ceļš, rež. Matīss Kaža un Emīlija. Latvijas preses karaliene, rež. Andis Mizišs un Kristīne Želve.

Šogad festivālā atkal piedalīsies filmu režisori un 3. novembra vakarā notiks festivāla atklāšanas pieņemšana.

NYBFF ir lielākais Baltijas filmu festivāls ASV un vienīgais Baltijas filmu festivāls ārpus Eiropas. To kopīgi atbalsta Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nacionālie kino centri.

NYBFF finansiāli atbalsta arī ALA, PBLA Kultūras Fonds, Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas projekti, Latvijas Republikas vēstniecība ASV, Latvijas Republikas Pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ņujorkā, kā arī Latvijas uzņēmums Printful.

Festivālu dibinājis un organizē Daris Dēliņš, darot to sadarbībā ar Skandināvu centru un Igaunijas un Lietuvas ģeneralkonsulātiem Ņujorkā.

Plašāka informācija un biļetes uz festivālu pieejams www.balticfilmfestival.com .

Festivālam var sekot arī Facebook (NYBalticFF) un Instagram (nybalticff).

Gaidīsim Jūs 2021 NYBFF!

Festivāls ir viens no Latvijas valsts simtgades Latvijas Ārlietu ministrijas koordinētās Publiskās diplomātijas programmas norisēm.