Par Latvijas īstermiņa vakcinācijas sertifikāta saņemšanu ieceļotājiem no ASV

29.11.2021. 22:55

Personas, kuras ieceļo Latvijā ar ASV veiktu pilnu vakcināciju pret Covid-19, var saņemt īstermiņa vakcinācijas sertifikātu lietošanai Latvijā. Īstermiņa sertifikāts ir derīgs tikai Latvijas teritorijā, tas ir līdzvērtīgs sadarbspējīgam vakcinācijas sertifikātam un derīgs 30 dienas no izsniegšanas brīža. Īstermiņa sertifikāts paredzēts izmantošanai Latvijas teritorijā pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai.

Īstermiņa sertifikāta izsniegšanas un izmantošanas kārtība:

  1. Īstermiņa sertifikātu izsniedz tūrisma informācijas centri, kas noslēguši sadarbības līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par personas datu apstrādi un attiecīgu īstermiņa apliecinājumu izsniegšanu Alūksnē, Bauskā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Salacgrīvā, Valmierā un Ventspilī (sīkāku informāciju par konkrētajiem tūrisma informācijas centriem lūdzam noskaidrot NVD, zvanot uz tālruņiem +371 67043701, +371 67045005 vai rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ).
  2. Augstākminētie tūrisma informācijas centri īstermiņa sertifikātu izsniedz atbilstoši NVD izstrādātajai procedūrai:
  • pamatojoties uz personas rakstisku pieteikumu;
  • pēc personu apliecinošu dokumentu un vakcināciju apliecinošu dokumentu autentiskuma un atbilstības pārbaudes;
  • iekļaujot sertifikātā informāciju par personu, kas veikusi personas datu apstrādi īstermiņa sertifikāta izsniegšanai;
  • apstrādājot personas datus un ne vēlāk kā vienas darba dienas laikā pēc personas pieteikuma saņemšanas izsniedzot personai īstermiņa sertifikātu;
  • par dokumentu pārbaudi un īstermiņa sertifikāta izsniegšanu iekasējot samaksu, kuras apmērs nepārsniedz 10 euro.

Vēršam uzmanību!

Īstermiņa sertifikāts nav paredzēts personām ar dubultpilsonību, kuras Tūrisma informācijas centrā varēs uzrādīt tikai Latvijas Republikas pasi. Šajos gadījumos personai jāvēršas Nacionālajā veselības dienestā ar iesniegumu par ārzemēs veikta vakcinācijas fakta atzīšanu. Pozitīva lēmuma gadījumā persona tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv varēs iegūt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.  Sīkāka informācija par īstermiņa sertifikātu ir pieejama šeit.