Vebināru ciklā "Mini Spotlight" informēs par Latvijas biznesa potenciālu ASV

27.05.2023. 04:51
Vebināru ciklā "Mini Spotlight" informēs par Latvijas biznesa potenciālu ASV

Otrdien, 30. maijā plkst. 19.00 tiks atklāts vebināru cikls "Mini Spotlight", kurā tiks diskutēts par biznesa iespējām Latvijā un eksporta potenciālu, kā arī iepazīstināts ar Latvijas uzņēmumu veiksmes stāstiem Amerikas tirgū, veicinot Latvijas starptautisko atpazīstamību un ekonomisko sadarbību ar ASV.

“Mini Spotlight” ir tiešsaistes semināru cikls, kura ietvaros Amerikas latviešu kopienas un ASV biznesa vides pārstāvji tiks iepazīstināti ar Latvijas uzņēmumu pieredzi sadarbībā ar klientiem un partneriem ASV, kā arī tiks prezentēti uzņēmumu produkti un piedāvājums ASV auditorijai, veicinot jaunu klientu piesaisti un ekonomisko sadarbību starp Latviju un ASV.

Cikls "Mini Spotlight" sastāv no 10 vebināriem, kuru norise plānota 2023. un 2024. gadā. Tos rīko sasaistē ar biznesa konferenci "Spotlight Latvia”, kas š.g. 21.–22. septembrī notiks Bostonā, ASV, pulcējot ar biomedicīnas, tehnoloģiju un izglītības nozarēm saistītos uzņēmējus un sadarbības partnerus. "Mini Spotlight" organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Latvijas-Amerikas Tirdzniecības kamera (LACC) un Latvijas eksportētāju asociācija "The Red Jackets".

Pirmo vebināru atklās un svinīgos ievadvārdus teiks Latvijas vēstnieks ASV Māris Selga un LIAA pārstāvniecības ASV vadītājs Toms Zvidriņš. Savukārt uz apaļā galda diskusiju pulcēsies "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, "MikroTik" valdes priekšsēdētājs Džons Tallijs (John Tully) un "Azeron" valdes loceklis Jānis Kūlbārdis. Diskusijas laikā dalībnieki dalīsies ar pieredzes stāstiem par uzņēmumu gaitām ASV tirgū, to sākumu, kā arī eksporta veicināšanas laikā gūtajām atziņām. Vebināra noslēgumā dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus arī tiešsaistē un pārrunāt sadarbības iespējas.

Pirmais "Mini Spotlight" tiešraides vebinārs būs skatāms Zoom platformā, bet pēc tiešraides – speciāli izveidotā Youtube kontā. Piesakies "Mini Spotlight" vebināram šeit.