Liepājas teātra vadība apmeklē Dienvidčehijas teātri

31.01.2020. 12:13

No 2020. gada 28. līdz 31.janvārim Liepājas teātra valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins un valdes locekle Eva Ciekurze apmeklēja Dienvidčehijas teātri Čehu Budejovicē.

Liepājas teātra un Latvijas vēstniecības Čehijā pārstāvji tikās ar Čehu Budejovices mēra pirmo vietnieku Juraju Toma (Juraj Thoma ) un Dienvidčehijas teātra direktoru Lūkašu Prūdeku (Lukáš Průdek). Tika pārrunāta abu teātru turpmākā sadarbība, tostarp iespējamo viesizrāžu apmaiņa. Tāpat tika skarts jautājums par Čehijā slavenā scenogrāfa Johana Brēma, kurš dzimis Liepājā, piemiņas godināšanu, piemēram, izvietojot piemiņas plāksni pie ēkas Liepājā, kurā viņš savulaik dzīvojis.

Viesojoties Dienvidčehijas teātrī, Liepājas teātra pārstāvji noskatījās Dienvidčehijas teātra izrādes “Zombija apokalipse. Izdzīvošanas instrukcijas” (Zombie Apocalypse Survival Instructions) un “Zem sniega” (Under the Snow). Viesi arī apmeklēja baroka laikmeta teātri Čehu Krumlovā, kuras grozāmās skatītāju zāles veidotājs ir bijis Johans Brēms.

Liepājas teātra valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins un valdes locekle Eva Ciekurze arī apmeklēja Latvijas vēstniecību Čehijā un tikās ar vēstnieci Guntu Pastori.

Šī vizīte bija turpinājums aizsāktajai sadarbībai starp Liepāju un Čehu Budejovici kultūras jomā. 2017. gadā Liepājā, Rīgā un Čehijā notika izstāde “Johans Brēms (1907-1995): scenogrāfs, arhitekts, gleznotājs”.