Latvijas vēstnieks Čehijā vizītē apmeklē Pilzeni

14.06.2011. 12:45

Latvijas vēstnieks Čehijā Kaspars Ozoliņš 7.jūnijā vizītē apmeklēja Pilzenes pilsētu Rietumčehijā. K.Ozoliņš tikās ar Pilzenes reģiona gubernatoru Milanu Hovanecu un viņa vietniekiem, pilsētas mēra vietniekiem Evu Herinkovu un Petru Rundu, ar 2015.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas (ECOC) organizācijas biroja direktoru Milanu Svobodu un radošo direktori Ivonu Krojcmanovu, kā arī apmeklēja "Škoda Transportation" rūpnīcu un alus darītavu "Pilsen Prazdroj".

Vēstnieka K.Ozoliņa vizītes mērķis bija iepazīties ar Pilzenes pilsētas un Pilzenes reģiona administrāciju pārstāvjiem, apmainīties ar informāciju un pārrunāt konkrētas sadarbības iespējas Rīgas un Pilzenes – divu Eiropas kultūras galvaspilsētu projektu ietvaros un izteikt konkrētus priekšlikumus sadarbībai starp Latvijas pilsētu un Pilzenes reģiona mākslas novirziena skolām.

Tikšanās laikā Pilzenes pilsētas domē vēstnieks apsveica pilsētas pārstāvjus ar ES Padomes 19.maijā pieņemto lēmumu par ECOC statusa piešķiršanu Pilzenei 2015.gadā, kā arī apliecināja vēstniecības interesi šajā sakarā veicināt Latvijas un Rīgas sadarbību ar Pilzeni. Starp Latvijas vēstniecību un Pilzenes ECOC biroju kopš pagājušā gada septembra jau notiek aktīva informācijas apmaiņa un sadarbība. Šī gada maijā vēstniecība sadarbībā ar Pilzenes ECOC organizācijas biroju jau izveidoja un atklāja izstādi par Rīgas jūgendstila arhitektūru.

"Škoda transportation" rūpnīcā tirdzniecības un pārdošanas direktors Jaromīrs Jelīneks vēstnieku iepazīstināja ar rūpnīcas produkciju, ražošanas iespējām, tai skaitā, ar Rīgas pilsētai paredzēto tramvaju izgatavošanas gaitu. Tikšanās laikā tika pārrunātas arī rūpnīcas specifiskās intereses un iespējas tramvaju komplektējošo daļu piegādē.