Latvijas vēstniecība Čehijā piedalās Eiropas valodu dienas svinībās

05.10.2011. 17:49

Ik gadu 26.septembrī tiek atzīmēta Eiropas valodu diena, kuras mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas valodnieciskajai dažādībai. Šogad Prāgā esošie kultūras un valodas institūti (Gētes Institūts, Britu Padome, Rumānijas Kultūras centrs, Latvijas Kultūras centrs un citi) rīkoja savai valodai veltītus pasākumus.

Latvijas Kultūras centrs organizēja programmu pamatskolas un vidusskolas bērniem. Spēļu formā interesentiem bija iespēja iepazīt latviešu valodu. Apmeklētāji varēja uzzināt par abu valodu atšķirībām un līdzībām.

Vienlaikus Prāgas centra Piazettas laukumā notika atsevišķu valodu prezentācijas. Tajā arī piedalījās Latvijas vēstniecības pārstāvji, prezentējot latviešu valodu. Skatītāji tika iepazīstināti ar latviešu valodu izklaidējošā veidā.

Eiropas valodu dienas ietvaros Gētes Institūta mājaslapā bija iespējams izpildīt online viktorīnu un piedalīties konkursā, kurš bija veltīts daudzvalodībai un valodu dažādībai. Uzvarētāju paziņošana un balvu nodošana notiks 20.oktobrī Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Prāgā.

Eiropas valodu dienas mājaslapa: http://www.goethe.de/ins/cz/prj/ets/lvindex.htm