Ar vēstniecības atbalstu Čehijas pilsētās notiek Latvijas dienas

04.11.2011. 16:55
4.novembrī Cvikovā (Cvikov) un 5.novembrī Doksā (Doksy) Čehu – latviešu klubs sadarbībā ar vēstniecību Čehijā rīko Latvijas dienu.

Latvijas dienas ietvaros tiks rādītās animācijas filmas, ar kurām Latvija tika pārstāvēta X Starptautiskajā animācijas filmu festivālā AniFest, kas norisinājās šogad no 26.aprīļa līdz 1.maijam Čehijas pilsētā Tepilcē (Teplice). Skatāmo animāciju filmu vidū būs filmas, sākot no latviešu animācijas pamatlicēja Arnolda Burova pirmās filmas „Ki-ke-ri-gu” līdz mūsdienu autoru Signes Baumanes un Vladimira Ļeščova darbiem.

Vienlaikus Latvijas dienā uzstāsies Čehijas grupas David Lomič Band un Jääääär, kas atskaņos Latvijas mūziku, tāpat notiks Latvijas pārtikas produktu degustācija. Pasākuma laikā tiks rīkotas sarunas par Latviju un tajās Latvija tiks prezentēta kā tūrisma galamērķis. Sarunas vadīs un ar prezentāciju uzstāsies Čehu – latviešu kluba pārstāvis Jozefs Miškovskis (Josef Miškovský). J.Miškovskis līdz šim ir veicinājis Latvijas atpazīstamību Čehijā, izdodot informatīvos tūrisma materiālus čehu valodā.

Nākamās Latvijas dienas ir plānotas šī gada 15.novembrī Pilzenē.

Vēstniecība Čehijā izsaka pateicību Čehu – latviešu klubam par tā aktivitātēm, veicinot Latvijas atpazīstamību Čehijas reģionos.