Baltijas un Ziemeļvalstis Prāgā rīko kopīgās nacionālo dienu svinības

15.11.2021. 11:56

2021. gada 11. novembrī Latvijas vēstniecība kopā ar citām Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) vēstniecībām Čehijā rīkoja kopīgās nacionālo dienu svinības. Šis pasākums ir kļuvis par vērā ņemamu tradīciju - tas šogad notika jau trīspadsmito reizi.

Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas vēstnieki un Islandes goda konsule kopīgajā uzrunā uzsvēra, ka Ziemeļu un Baltijas valstu reģions ir viens no dinamiskākajiem un progresīvākajiem Eiropas reģioniem. NB8 valstis vieno ciešas reģionālās saites un kopīgās vērtības. NB8 reģiona vārds ir pazīstams saistībā ar digitalizāciju, biotehnoloģijām un mākslīgo intelektu. NB8 valstīm ir cieša sadarbība ar Čehiju un ir daudz iespēju to padziļināt.

Ziemeļu un Baltijas valstu vēstnieku kopīgo uzrunu papildināja valstu reklāmas video, vizuālie materiāli, skanēja visu valstu nacionālā mūzika. Neatņemama kopīgo nacionālo dienu svinību sastāvdaļa bija visu valstu nacionālie galdi. Latvijas vēstniecības nacionālo galdu rotāja Skrīveru un Lāču saldumi, Liepkalnu cepumi, Latvijas balzams.

NB8 kopīgo pasākumu Nacionālajā galerijā Prāgā apmeklēja Čehijas amatpersonas, nevalstisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, žurnālisti, akadēmiskie un kultūras darbinieki, ārvalstu diplomāti un diasporu pārstāvji.