Valsts prezidents: Latvijas karavīru darbs miera uzturēšanas misijā Kosovā stiprina NATO vienotību (Valsts prezidenta kanceleja)

04.05.2022. 09:29

22. aprīlī Valsts prezidents Egils Levits oficiālās vizītes laikā apmeklēja Latvijas Nacionālo kontingentu NATO operācijā Kosovā, kur šobrīd miera uzturēšanas misijā uzturas arī Latvijas karavīri. Valsts prezidents tikās ar NATO KFOR misijas komandieri, kā arī uzrunāja Latvijas Nacionālā kontingenta karavīrus.

Savā uzrunā Valsts prezidents pauda, ka karavīru darbs Kosovā stiprina NATO vienotību un ir tieši saistāms ar Latvijas drošību un aizsardzību: “Jūs ar savu klātbūtni apliecināt Latvijas solidaritāti ar mūsu sabiedrotajiem, no kuriem daudzi šobrīd palīdz sargāt Latviju.”

Tāpat Valsts prezidents norādīja: “Mums vienmēr ir jābūt gataviem aizstāvēt savu valsti, savu tautu un savu demokrātiju. Esmu pārliecināts, ka Nacionālie bruņotie spēki, tai skaitā Kosovas kontingents ir šim uzdevumam gatavi.”

Latvijas Nacionālā kontingenta pārstāvji iepazīstināja E. Levitu ar karavīru ikdienu, aprīkojumu un uzdevumiem Kosovas robežas patrulēšanā.

Informācijai:

Atsaucoties NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieka aicinājumam, Latvijas Republikas Saeima pirms 18 mēnešiem lēma par Latvijas karavīru atgriešanos NATO KFOR operācijā.

Vairāk: Valsts prezidents: Latvijas karavīru darbs miera uzturēšanas misijā Kosovā stiprina NATO vienotību | Valsts prezidenta kanceleja (president.lv)