Marija Golubeva Prāgā: paužam neatlaidīgu atbalstu Ukrainas atjaunošanai

07.09.2022. 12:07

“Kā vienmēr paužam neatlaidīgu atbalstu Ukrainas atjaunošanai un ticam Ukrainas tautas spējai pieņemt visus nepieciešamos lēmumus, lai panāktu Eiropas Savienības dalībvalsts statusu pēc iespējas ātrāk,” pirmdien, 5.septembrī, sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva, uzrunājot klātesošos Prāgā notiekošajā Parlamentārajā konferencē par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku, ko rīko Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts Čehija.

Konferences dalībnieki sprieda par atbalsta veidiem Ukrainai gan īstermiņā, gan ilgtermiņā, kā arī par paplašināšanās politikas perspektīvām Austrumu partnerības un Rietumbalkānu valstīm kopumā.   

“Ļoti būtiska ir diskusija ne tikai par to, kā palīdzēt Ukrainai uzvarēt karā, bet arī par to, kā atjaunot Ukrainu,” uzsvēra M.Golubeva, norādot, ka atbalsts Ukrainas atjaunošanai nepieciešams jau šobrīd.

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti aicināja pēc iespējas ātrāk ieviest vīzu piešķiršanas aizliegumu Krievijas pilsoņiem, kas vēlas apmeklēt Eiropas Savienības valstis.

Parlamentārieši diskutēja arī par ārlietu, drošības un aizsardzības politikas prioritātēm un aktuālajiem jautājumiem, īpaši uzsverot Eiropas Savienības Stratēģiskā kompasa nozīmību stratēģiskās autonomijas un kopējo aizsardzības spēju stiprināšanā, tai skaitā cīņā ar dezinformāciju un hibrīdajiem apdraudējumiem.

Saeimas Preses dienests