Latvijas vēstniece Gunta Pastore tiekas ar Čehijas ārlietu ministru Janu Lipavski

19.12.2022. 10:40

2022. gada 16. decembrī Latvijas vēstniece Gunta Pastore tikās ar Čehijas ārlietu ministru Janu Lipavski (Jan Lipavský ). Šī bija vēstnieces atvadu tikšanās ar ministru, noslēdzot savu diplomātisko misiju Čehijā.

Vēstniece pauda gandarījumu par Latvijas un Čehijas ciešajām un draudzīgajām attiecībām. “Augstu vērtējam Čehiju kā Latvijas ciešu partneri un sabiedroto Eiropas Savienībā, NATO un citās starptautiskajās organizācijās. Mūsu valstis ir līdzīgi domājošas ES, NATO un globālajā dienaskārtībā,” atzīmēja G. Pastore.

Vēstniece pateicās Čehijai par tās veiksmīgo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē šī gada otrajā pusē, nodrošinot spēcīgu un vienotu ES atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju. Eiropas Savienības dalībvalstīm kopā ar partneriem jāturpina spiediens uz agresoru Krieviju, lai mazinātu tās militārās spējas un lai palīdzētu Ukrainai aizstāvēšanās cīņā.

Vēstniece pateicās ministram par Čehijas būtisko ieguldījumu Latvijas un reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, kā arī regulāri partulējot Baltijas valstu gaisa telpā NATO misijas ietvaros.