Uz pilsētu dodas rakstnieki

02.12.2014. 19:09

Literatūra atdzīvosies arī Prāgas kafejnīcās, muzejos, teātros un galerijās

Raibu pasākumu, kas saistīti ar gadatirgu, klāstu piedāvā arī citas metropoles vietas. Viena no tām ir Café Nordica (Zlatnická 10, Prāga 1), kura šovakar no plkst. 19 pieder Latvijas autoriem. Tie uzstāsies programmas Made in Latvia ietvaros populārās folkroka grupas Iļģi mūzikas pavadījumā. Iļģi rīt no plkst. 22 spēlēs Mala Strana zālē Rubín.

Pēc tam Latvijas multimediju poēzijas ietvaros varēsiet iepazīties ar dzejniekiem no Rīgas grupas Orbīta. Piektdien kafejnīcā Café Nordica latviešu kolēģus nomainīs Islandes dektektīvromānu autors Árni Thorarinsson. /../ Un, piemēram, Café Montmartre sestdien norisināsies Latvijas, Igaunijas un Islandes dzejas vakars Ledus laušana.

Rīt teātrī Viola ar izrādi Liliana Malkina, apaļā, jautrā beidzas Grāmatu pasaules skate, bet piektdienas pievakare šeit piederēs Latviešu modernās dzejas antoloģijai. Ar Latvijas tematiku tiksieties arī pēc Grāmatu pasaules noslēgšanās – kamēr Nacionālajā muzejā būs skatāma fotoizstāde Latvijas ceļš no dziesmotās revolūcijas līdz Eiropas Savienībai 1987-2004, Klementinum izstādīs Čehijas – Latvijas literāro attiecību piecus gadsimtus.

/../


Publicēts: Lidové noviny, 03.05.2006