Pēc čempioniem uzstāsies Stings

02.12.2014. 19:09

Tas ir jauns metropoles lepnums, par kuru latvieši ir pienācīgi lepni. Par 30 miljoniem eiro 23 000 m2 laukumā Rīgā izaugusi Rīgas arēna 12 500 skatītājiem.

Svinīgajā atklāšanā organizētājus uzslavēja arī Starptautiskās hokeja federācijas IIHF priekšsēdētājs René Fasels. "Paldies Rīgai, Latvijai un vislabākajiem hokeja līdzjutējiem pasaulē," mēģināja iepatikties vietējiem Šveices zobārsts. Taisnība ir, ka katls, kādu prot pagatavot latvieši, ir viens no visskaļākajiem pasaulē. Uz hokeja spēli skatītāju vietās satilpst nedaudz vairāk kā 10 000 fanu. "Pateicoties lieliskajiem līdzjutējiem hokeja pasaule mūs pamanīja," novērtē tūkstošiem uzticamo latviešu fanu uzticību hokeja savienības šefs Kirovs Lipmans.

Halles būvniecībai negāja secen tādas pat problēmas kā pirms kāda laika Sazka Arēnai. Tika runāts par finansu trūkumu, IIHF pieprasīja garantijas un galu galā noteica Zviedriju kā rezerves organizatoru, ja latviešiem neizdotos halli pabeigt laicīgi. Tika risinātas infrastruktūras problēmas, stāvvietu trūkums ap apžogoto un stingri apsargāto pilsētas lepnumu, kas savā mājīgumā atgādina, piemēram, Libereca Tipsport Arēnu.

Latvieši nemaz nelauza galvu par to, ko darīt ar Rīgas arēnu pēc hokeja čempionāta. Mēnesi pēc PČ beigām tur uzstāsies britu dziedātājs Stings ar savu Broken Music Tour. Termini noteikti arī James Brown un grupas Simply Red komcertiem.

Marek Burkert 


Publicēts: Právo, 09.05.2006