Būtiskas izmaiņas ieceļošanai Latvijā vakcinētām un Covid-19 pārslimojošām personām

16.06.2021. 20:36

Informējam, ka saskaņā ar grozījumiem MK noteikumos Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” šī gada 16.jūnijā stājās spēkā izmaiņas ieceļošanas kārtībā Latvijā. Jaunās izmaiņas būtiski atvieglos ieceļošanu personām, kas vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām, kā arī personām, kuras pārslimojušas Covid-19 un to var droši un ticami apliecināt.

Lūdzam skatīt sīkāku informāciju par izmaiņām šeit

Jāņem vērā, ka vakcinācijas, testēšanas un Covid-19 pārslimošanas faktu apliecina ES sadarbspējīgs vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāts (elektroniski viedierīcē vai papīra formātā izdrukāts) vai ES, EEZ valstīs, Šveicē vai Apvienotajā karalistē izdots vakcinācijas vai pārslimošanas apliecinājums.  Pārslimošanas apliecinājums ir derīgs 11 līdz 180 dienu kopš saslimšanas sākuma. Ja personas rīcībā nav šāda sertifikāta, uz to attiecas prasības, kas tiek attiecinātas uz nevakcinētām vai nepārslimojušām personām.

Gan ES, EEZ, Šveice un Apvienotā Karaliste gan trešās valstis (kā ASV) tiek iedalītas zema riska, augsta riska un īpaši augsta riska valstīs. Par to, kāda riska grupai ir piederīga katra atsevišķa valsts, var pārliecināties Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.  

Joprojām paliek spēkā nosacījums, ka pirms ieceļošanas Latvijā ir jāuzrāda arī QR kods par aizpildītu Covidpass.lv anketu.