Vēstnieks Māris Selga un goda konsuls Roberts Blumbergs rīko pieņemšanu par godu ASV Kongresa Baltijas valstu atbalsta grupai

14.02.2024. 21:47

2024. gada 6. februārī Latvijas vēstniecībā ASV notika pieņemšana par godu ASV Kongresa Baltijas valstu atbalsta grupai. Pasākumu atklāja vēstnieks Māris Selga un Latvijas goda konsuls Ilinoisā Roberts Blumbergs. Klātesošos uzrunāja Latvijas Republikas Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols un ASV kongresmeņi Marianete Millere-Mīksa no Aiovas, Dons Beikons no Nebraskas un Vilijs Nikels no Ziemeļkarolīnas. Augstās amatpersonas uzsvēra ilggadējo abu ASV partiju atbalstu Baltijai un nepieciešamību atbalstīt Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju. Pasākuma gaitā izskanēja atzinība Apvienotajai Amerikas Baltiešu nacionālajai komitejai (JBANC) par veiksmīgo sadarbību un Baltijas interešu pārstāvēšanu ASV varasiestādēs. Pieņemšanā piedalījās diplomāti, Latvijas diasporas pārstāvji, kā arī Igaunijas, Islandes, Dānijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas un Zviedrijas parlamentu Ārlietu komiteju priekšsēdētāji.

Vēstniecība izsaka atzinību Latvijas goda konsulam Robertam Blumbergam par palīdzību pasākuma organizēšanā. Pateicamies arī goda konsulam Ērikam Kalniņam un Andim Dimantam par dāsno ieguldījumu pieņemšanas atbalstīšanā.