Vēstnieks Čehijā apmeklē Liberecu un tiekas ar Latvijas izlases dalībniekiem Eiropas Jaunatnes olimpiādē

17.02.2011. 16:25

Latvijas vēstnieks Čehijā Kaspars Ozoliņš 15.februārī iepazīšanās vizītē apmeklēja Liberecas pilsētu Ziemeļčehijā. K.Ozoliņš tikās ar Liberecas reģiona gubernatoru Stanislavu Eihleru, pilsētas mēra vietnieku Jirži Šolcu, apmeklēja Liberecas reģiona bibliotēku un tikās ar Latvijas izlases Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs pārstāvjiem.

S.Eihlers iepazīstināja ar reģionu vietu Čehijas administratīvajā pārvaldē, reģiona administrācijas darbību un funkcijām. S.Eihlers informēja par jaunākajām inovācijām un tehnoloģijām, kas radītas Liberecā un par ES finansējuma piesaistīšanu atbilstoša izpētes centra radīšanā. Vēstnieks K.Ozoliņš atzīmēja līdzšinējo Liberecas reģiona sadarbību ar Latvijas vēstniecību kultūras jomā. Līdz šim lielākā daļa ar Latviju saistītie pasākumi ir notikuši sadarbībā ar Liberecas reģiona bibliotēku. Turpinot šo sadarbību vēstniecība kopā ar bibliotēku martā organizē Rīgas arhitekta biroja „Rīgas jūgendstila arhitektūras“ izstādi. Izstādes atklāšana ir paredzēta 3.martā reģiona bibliotēkā.

Ar Liberecas mēra vietnieku kultūras un izglītības jomā tika pārrunātas sadarbības iespējas teātra mākslas jomā. Liberecas pilsēta lepojas ar savu teātri un tajā esošajām trim trupām, kā arī ar tās vēsturisko leļļu teātri. Vēstnieks informēja mēra vietnieku, ka viena no iespējām iepazīties ar Latvijas teātra dzīves jaunumiem ir piedalīties Latvijas teātru skatē, kā arī jūnijā notiekošajā Prāgas Kvadreniālē 2011.

Liberecas apmeklējuma laikā vēstnieks K.Ozoliņš Olimpiskajā ciematā tikās arī ar Latvijas sportistu un treneru delegāciju, kuri piedalās 10.Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs. Vēstnieks uzrunāja delegāciju novēlot sportiskos panākumus olimpiādē. Latvijas delegācijas vadītājs Juris Titovs vēstniekam K.Ozoliņam uzdāvināja Latvijas komandas formas kreklu un tikšanās noslēgumā vēstnieks nofotogrāfējās kopā ar delegācijas sportistiem. Vēstnieks K.Ozoliņš noskatījās arī Latvijas un Šveices hokeja izlašu spēli un tās noslēgumā Latvijas izlases hokejistam Valteram Freijam pasniedza spēles labākā spēlētāja balvu.