Vēstnieks Čehijā Pilzenē atklās izstādi par Rīgas jūgendstila arhitektūru

06.05.2011. 18:57

10.maijā Latvijas vēstnieks Čehijā Kaspars Ozoliņš Pilzenes biznesa kompleksā „Avalon” atklās izstādi „Rīgas jūgendstila arhitektūra”. Izstādi Pilzenē Latvijas vēstniecība Čehijā organizē sadarbībā ar Pilzenes – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2015.gadā organizācijas biroju. Izstādi gatavojusi Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas pilsētas arhitekta birojs” un izstādes kurators ir Rīgas Tehniskās universitātes profesors Dr. habil. arch. Jānis Krastiņš.

Izstāde par Rīgas jūgendstilu Pilzenē ir viens no veidiem kā iepazīstināt pilzeniešus ar Rīgu kā arhitektūras mantojuma ziņā izcilu pilsētu, veicināt sadarbību starp divām Eiropas kultūras galvaspilsētām un, izmantojot šo kultūras galvaspilsētas statusu, vairot interesi par Rīgu kā tūrisma galamērķi ar sagaidāmu bagātu kultūras piedāvājumu. Izstādes „Rīgas jūgendstila arhitektūra” atklāšanā apmeklētājiem būs iespēja redzēt video prezentāciju par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā.

Izstādes atklāšana ir daļa no Eiropas dienas pasākumiem Pilzenē. 9.-10.maijā Pilzenē notiks starptautiska konference „Eiropas diena” veltīta projektam „Eiropas kultūras galvaspilsēta”.

Izstāde „Rīgas jūgendstila arhitektūra” Pilzenē ilgs līdz 24.maijam. Izstāde šogad jau bija skatāma Čehijas pilsētās Liberecā un Brno, savukārt jūnijā tā tiks atklāta Prāgā.

Plašāk par Latvijas vēstniecību Prāgā.